Jäsenpalvelua ammattitaidolla

Neuvontaa ongelmatilanteissa ja tukea neuvotteluihin

Soita tai lähetä sähköpostia HPL:n toimiston asiantuntijoille osoitteeseen tyosuhdeneuvonta(at)hpl.fi. Vahva kokemuksemme ja osaamisemme ovat yrityksesi käytössä nopeasti ja vaivattomasti. Neuvonnan avulla yrityksesi ehkäisee ennalta riitatilanteiden syntymisen, saa ajantasaista tietoa ja säästää kustannuksia. Myös yrityksesi työntekijöiden tietämys lisääntyy ja HPL:n toimisto saa tärkeää tietoa alan ongelmista ja kehittämisideoista.

Annamme neuvontaa työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä, työlainsäädännön ja työehtosopimuksen tulkinnassa sekä HPL YSE 2014 ja HPL REKRY YSE 2009 -sopimusehtojen tulkinnassa.

Liiton jäsenenä yrityksesi saa ammattitaitoisen tukemme myös, kun yrityksesi neuvottelee työsuhteisiin liittyvistä erimielisyyksistä luottamusmiehen, ammattiliiton toimitsijan, työsuojelupiirin tai asianajotoimiston kanssa.

Ajankohtaisia asioita tiedotteissa ja kotisivuilla

HPL:n jäsentiedotteessa kerromme alan ja liiton ajankohtaisista asioista ja tapahtumista sekä työmarkkina- ja elinkeinopoliittisista asioista. Liiton jäsenenä yrityksesi saa myös kaikki Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsentiedotteet, jotka käsittelevät elinkeinoelämän yhteisiä kysymyksiä.

HPL:n verkkosivuilta löytyy muun muassa ajankohtaisia uutisia, koulutuskalenteri sekä ajan tasalla olevaa tietoa toimialasta . EK:n verkkosivuilta löytyy laajemmin tietoa elinkeinoelämän yhteisistä asioista sekä lainsäädäntömuutoksista.Voit tilata erilaisia julkaisuja ja lomakkeita EK:n kauppapaikasta.

Laadukasta koulutusta

Yrityksesi saa monipuolista koulutusta työsuhdeasioista edulliseen jäsenhintaan. Valittavissa on joko liiton järjestämä alan oma koulutus tai EK:n järjestämä yleinen koulutus. Mahdollisuuksien mukaan HPL:n asiantuntijat voivat antaa myös yrityskohtaista koulutusta.

HPL järjestää jäsenyrityksilleen myös maksuttomia infotilaisuuksia alalla tapahtuvista muutoksista.

Katso HPL:n koulutustarjonta täältä >>

Asianajoapua

Yrityksesi saa tarvittaessa myös asianajoapuamme edulliseen jäsenhintaan. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n yhtiö Työsuhdejuristit Oy on erikoistunut työsuhderiitojen asianajoon. Lisäksi kannattaa olla yhteydessä HPL:n toimistoon, josta löytyy  asianajoapua olosuhteiden salliessa.

Lue lisää EK:n Työsuhdejuristit Oy:sta (ek.fi) >>

Tilastoja, tutkimuksia ja pelisääntöjä

HPL kerää toimialasta tietoa muun muassa TOP 20 liikevaihtotiedusteluun ja Tilastokeskukselta. Jäsenenä yrityksesi on mukana tiedon tuottamisessa ja voit hyödyntää tilastoja yrityksesi toiminnan kehittämisessä.

 TOP 20 liikevaihtotiedustelu >>

HPL on laatinut alalle erilaisia periaatteita ja sääntöjä, kuten esimerkiksi

Yrityksesi saa kaikki julkaisut käyttöönsä.

Työehtosopimus, alan yleiset sopimusehdot ja työsopimusmallit

HPL neuvottelee henkilöstöpalvelualalle yleissitovan työehtosopimuksen (Henkilöstöpalvelualan työehtosopimus). Yrityksesi saa käyttöönsä työehtosopimuksen sekä siihen liittyvää neuvontaa. HPL on laatinut henkilöstövuokrausta (HPL YSE 2016) sekä rekrytointia koskevat yleiset sopimusehdot (HPL REKRY YSE 2016), jotka selkeyttävät sopimusosapuolten vastuunjakoa ja pelisääntöjä.

Lue lisää työehtosopimuksesta, alan yleisistä sopimusehdoista ja työsopimusmalleista >>

HPL on laatinut alalle myös työsopimusmallit keikkatyötä, määräaikaista vuokratyösuhdetta, toistaiseksi voimassa olevaa työsuhdetta ja henkilöstöpalveluyrityksen oman toimiston toimihenkilöjä varten. Yrityksesi voi tilata työsopimusmallit maksutta käyttöönsä HPL:n toimistolta.

Muita jäsenetuja

HPL:n jäsenenä yrityksesi saa myös tiettyjä palveluja jäsenhinnalla, kuten alennusta hygieniapassitestauksesta, ryhmävakuutuksesta ja Tilaajavastuun Luotettava kumppani – palvelusta. Kysy tarkempia tietoja HPL:n toimistolta.

Lue lisää hygieniapassitestauksesta >>

Toimiston yhteystiedot >>