Työtä kykyjen mukaan – työelämässä tarvitaan kaikkia

 Nykyinen työelämä mahdollistaa joustoja moneen suuntaan. Esimerkiksi työajan ja -määrän räätälöinnillä työnantaja voi tukea osatyökykyisen työntekoa ja ammatillista kehittymistä. Kun rekrytoinnissa ja työpaikalla keskitytään yksilön osaamiseen, myös enemmän tukea tarvitseville työntekijöille löytyy paikka työyhteisöstä.

Antti Kirjavainen vastaa hyväntuulisesti Teams-puheluun Keravalla. Kuluneet kolme kuukautta ovat vierähtäneet työharjoittelussa MW Groupissa, ja projektijohtamisen opinnot Laureassa ovat edenneet opinnäytetyövaiheeseen.

– Työharjoittelussa olen esimerkiksi osallistunut uuden HR-järjestelmän käyttöönottoon, työstänyt dokumenttipohjia ja suunnitellut flyeria. Autan missä milloinkin tarvitaan.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, mitä olen päässyt tekemään. Kolme–neljä nelituntista työpäivää viikossa on ollut itselleni erittäin sopiva rytmi. Työharjoittelun ohella on jäänyt aikaa myös opintojen edistämiseen.

Työelämä joustaa, kunhan emme itse rakenna raja-aitoja

 Koko toimintahistoriansa ajan MW Groupin erikoisosaamista on ollut sotilastaustaisten ammattilaisten rekrytointi ja uusien uramahdollisuuksien löytäminen heille siviilissä.

MW Group on kartoittanut vuodesta 2019 alkaen työmahdollisuuksia myös osatyökykyisille, esimerkiksi haastavissa rauhanturvaoperaatioissa työkykynsä osittain menettäneille työnhakijoille yhteistyössä Valtiokonttorin ja työelämän asiantuntijan Verven kanssa.

Nykyaikainen työelämä joustaa tarvittaessa moneen eri suuntaan, kokee MW Groupin Suomen avainasiakaspäällikkö Emma Valli.

– Hyödynnämme osatyökykyisen työntekoa tukevina työkaluina esimerkiksi ennakoivaa arviointia, työajan ja -määrän räätälöintiä sekä avointa ja jatkuvaa dialogia.

Vallin mukaan osatyökykyisille on tarjolla työmahdollisuuksia, mutta niistä ei viestitä riittävän tehokkaasti. Myöskään yrityksen tarpeen ja työntekijän kohtaaminen ei aina tapahdu saumattomasti.

– Rekrytointi on tänä päivänä vaativaa, ja ailahtelevainen markkinatilanne tekee siitä yrityksille entistä haastavampaa. Perinteisen rekrytoinnin rinnalla vaihtoehtoina ovat esimerkiksi erilaiset joustavat henkilöstöratkaisut sekä tukimuodot, kuten työkokeilut, joista moni työnantaja ei välttämättä ole tietoinen, Valli huomauttaa.

 Yhteen tehtävään osatyökykyinen voi olla toiseen tehtävään täysin työkykyinen

MW Groupin asiakasyritykset toimivat pääasiassa puolustus- ja turvallisuusaloilla sekä teollisuudessa.

–  Tehtävänämme on auttaa asiakkaitamme rakentamaan ja ylläpitämään yhteiskunnan kriittisiä toimintoja, ja olemme laajentaneet palveluitamme muun muassa kyberturvallisuuteen, strategiseen neuvonantoon, lennokkitoimintaan ja kenttäpalveluihin. Samalla roolimme uusien uramahdollisuuksien tarjoajana on vahvistunut entisestään.

Vallin mukaan osaaminen ja motivaatio ovat MW Groupissa tärkeimmät rekrytointikriteerit.

– Yhteen työhön osatyökykyinen voi olla toiseen työhön täysin työkykyinen. Tehtävämme on löytää kullekin sopiva työ, Valli vahvistaa.

– Meillä työharjoitteluaan suorittava Antti on tästä erinomainen esimerkki hyvän asenteensa ja soveltuvan osaamisensa vuoksi. Huomioimme varusmiespalveluksen aikana Antille sattuneesta sairastumisesta johtuvan työkyvyn osittaisen heikentymisen työarjen järjestämisessä.

Rutiinit luovat flowta

Antti Kirjavaiselle työharjoittelupaikan löytäminen ei ollut helppoa.

– Sain paljon apua työnhakuun Vervestä, joka on MW Groupin yhteistyökumppani. Iso kiitos heille siitä.

Työharjoittelu on palauttanut Kirjavaisen arkeen selkeän rytmin.

– Koen, että ennen kaikkea oman ajan hallinta on kehittynyt. Työn vuoksi on herättävä tiettyyn aikaan, tultava koneelle ja alettava hommiin.

Työ on kirittänyt myös opintoja.

– Töiden jälkeen on ns. putki päällä eli on helpompi keskittyä myös opiskeluun, eikä aikaa valu odotteluun.

Kirjavaisen työharjoittelu ns. kevennetyllä rytmillä jatkuu helmikuulle. Ajatukset ovat olleet kiinnittyneinä tähän hetkeen ja työstä nauttimiseen.

– En ole halunnut stressata itseäni liian pitkälle menevillä tulevaisuuden suunnitelmilla. Katsotaan, mitä harjoittelun jälkeen tapahtuu.

– Keväällä edessä olisi ainakin valmistuminen, ja keskustelu mahdollisesta työkokeilujaksosta on avattu.

Teksti: Marinella Ruutu

Kuva: Mostphotos/ Vastuullisuusleima Avidly