Elämä jatkuu kesäloman jälkeenkin – ota nyt kaikki irti alkavasta lomastasi!

Pian se koittaa – tuo odotettu keskikesän juhla, jolla sinetöidään lomakausi alkaneeksi. Ei pahemmin väliä, vaikka taivaalta tulisi ämpärikaupalla vettä ja sisuskaluissa asti vihmoisi. Jo pelkkä ajatus siitä, että parin päivän päästä autoon sullotaan niin teltat, makuupussit, kylmälaukut, hyttysverkot, virvelit kuin jälkikasvun koko maallinen omaisuus (huom! isän huomio) – hykähdyttää vuosi vuoden jälkeen. Kohta totutellaan taas oikein kunnon lomamoodiin, jossa suurin murhe on pitää mukana pullossa kulkeva kuopuksen sammakonkutu hyvissä voimissaan.

Kesälomalla meillä useimmilla on tarkoitus lähinnä ladata akkuja sekä viettää sitä tärkeämpääkin tärkeämpää aikaa lähteistensä kanssa. Viipyileviä aamuja, veneen kokan kohinaa, pitkiä siimoja, rantakallioilla loikoilemista ja lintujen bongausta. Siinäpä jo kesän ”bucket list” mietittynä. Ja tarvittaessa pääkoppa tuottaa lisää hyvän mielen ideoita – jostain muistelen lukeneeni, että peräti 60 000 ajatuksen päivävauhtia.

Valmistaudu lomalle

Lomalle ei kannata rynnätä päätä pahkaa – kaikista töistä vielä ylikierroksilla käyden. Puhdas pöytä on yliarvostettua ja lomalla nollattu muisti ei löydä siitä tartuntapintaa syksyllä. Itse suosittelenkin rauhoittamaan lomaa edeltävät päivät lomaltapaluulle. Työt kun eivät lopu oikeasti lomaan, joten valmis ”lomaltapaluun agenda” ohjaa sinut suoraan prioriteeteiltaan niihin tärkeimpiin tehtäviin. Ja kun asiat ovat aikataulutettu, ei niitä tarvitse myöskään pyöritellä mielessä enää lomalla. Lomaa edeltävät päivät ovat lisäksi omiaan toisten muistamiseen, jossa kiitosta ja hyvää mieltä saavat niin asiakkaat kuin kollegatkin.

Itse lomalla kannattaa toden teolla, noh… juurikin lomailla. Tärkeää on rentoutuminen heti loman alusta ja sen kuuluisan oman lomamoodin löytäminen. Muistuttele itsellesi kuitenkin, että työssä on oma rytminsä, lomalla toinen – ja tuon uuden rytmin löytämiseen menee väkisin oma aikansa.

Oikein rentouttavaa kesäloman alkua kaikille! Syynätään sammakoita ja otetaan rennosti oikein kunnolla juhannuksesta nauttien!