Jäsenpalvelua ammattitaidolla

HPL:n jäsenet ovat osa alaa edustavaa edunvalvontajärjestöä. Lisäksi jäsenet saavat

  • käyttöönsä työsopimusmallit,
  • neuvontaa ongelmatilanteissa,
  • ajankohtaista tietoa mm. lainsäädännöstä sekä työmarkkina- ja elinkeinopoliittisista asioista,
  • laadukasta koulutusta ja
  • tutkimustietoa yrityksen käyttöön.

Neuvontaa ongelmatilanteissa ja tukea neuvotteluihin

HPL:n asaintuntijat neuvovat jäsenyrityksiä työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä, työlainsäädännön ja työehtosopimuksen tulkinnassa sekä HPL YSE 2018 ja HPL REKRY YSE 2019 -sopimusehtojen tulkinnassa. Neuvonnan avulla voidaan ehkäistä ennalta riitatilanteiden syntyminen, lisäksi asiantuntijoilla on ajantasaista tietoa työlainsäädäntöön liittyen.  Yhteistyöllä jäsenyritysten työntekijöiden tietämys työsuhdeasioissa lisääntyy ja myös HPL:n toimisto saa tärkeää tietoa alan ongelmista ja kehittämisideoista. Liiton jäsenenä yritykset saavat tukea myös tilanteissa, joissa neuvotellaan työsuhteisiin liittyvistä erimielisyyksistä luottamusmiehen, ammattiliiton toimijan, työsuojelupiirin tai asianajotoimiston kanssa.

HPL:n asiantuntijoiden osaaminen on yritysten käytössä nopeasti ja vaivattomasti. Asiantuntijat tavoittaa sähköpostilla osoitteesta tyosuhdeneuvonta(at)hpl.fi sekä puhelimitse numerosta 050 433 5163.

Ajankohtaisia asioita tiedotteissa ja kotisivuilla

HPL:n jäsentiedotteessa kerrotaan alan ja liiton ajankohtaisista asioista ja tapahtumista sekä työmarkkina- ja elinkeinopoliittisista asioista. Liiton jäsenenä yritykset saavat myös kaikki Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsentiedotteet, jotka käsittelevät elinkeinoelämän yhteisiä kysymyksiä.

HPL:n verkkosivuilta löytyy muun muassa ajankohtaisia uutisia, koulutuskalenteri sekä ajan tasalla olevaa tietoa toimialasta. EK:n verkkosivuilta löytyy laajemmin tietoa elinkeinoelämän yhteisistä asioista sekä lainsäädäntömuutoksista.

Laadukasta koulutusta

HPL kouluttaa jäseniään työsuhdeasioissa.  Valittavissa on joko liiton järjestämä alan oma koulutus tai EK:n järjestämä yleinen koulutus. Mahdollisuuksien mukaan HPL:n asiantuntijat voivat antaa myös yrityskohtaista koulutusta.

HPL järjestää jäsenyrityksilleen myös maksuttomia infotilaisuuksia alalla tapahtuvista muutoksista.

Katso HPL:n koulutustarjonta täältä >>

Asianajoapua

Liiton jäsenillä on mahdollista saada tarvittaessa myös asianajoapua edulliseen jäsenhintaan. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n yhtiö Työsuhdejuristit Oy on erikoistunut työsuhderiitojen asianajoon. Lisäksi kannattaa olla yhteydessä HPL:n toimistoon, josta löytyy  asianajoapua olosuhteiden salliessa.

Lue lisää EK:n Työsuhdejuristit Oy:sta (ek.fi) >>

Tilastoja, tutkimuksia ja pelisääntöjä

HPL kerää toimialasta tietoa muun muassa TOP 20 liikevaihtotiedusteluun ja Tilastokeskukselta.  Jäsenyritykset ovat mukana tiedon tuottamisessa ja tilastoja voi hyödyntää yritysten toiminnan kehittämisessä.

 TOP 20 liikevaihtotiedustelu >>

HPL on laatinut alalle erilaisia periaatteita ja sääntöjä, kuten esimerkiksi

Jäsenyritykset saavat kaikki julkaisut käyttöönsä.

Työehtosopimus, alan yleiset sopimusehdot, työsopimusmallit ja työsuhteen päättämistilanteita koskevat lomakkeet

HPL neuvottelee henkilöstöpalvelualalle yleissitovan työehtosopimuksen (Henkilöstöpalvelualan työehtosopimus). Yritykset saavat käyttöönsä työehtosopimuksen sekä siihen liittyvää neuvontaa. HPL on laatinut henkilöstövuokrausta (HPL YSE) sekä rekrytointia koskevat yleiset sopimusehdot (HPL REKRY YSE), jotka selkeyttävät sopimusosapuolten vastuunjakoa ja pelisääntöjä.’

HPL on laatinut alalle työsopimusmallit keikkatyötä, määräaikaista vuokratyösuhdetta, toistaiseksi voimassa olevaa työsuhdetta ja henkilöstöpalveluyrityksen oman toimiston toimihenkilöjä varten. Jäsenyritykset voivat tilata työsopimusmallit maksutta käyttöönsä HPL:n toimistolta tyosuhdeneuvonta(at)hpl.fi.

HPL on laatinut työsuhteen päättämistilanteita koskevat suomenkieliset mallilomakkeet. Lomakkeet on tarkoitettu HPL:n jäsenyritysten käyttöön ja  niitä voi tilata HPL:n toimistosta tyosuhdeneuvonta(at)hpl.fi.

Lue lisää työehtosopimuksesta, alan yleisistä sopimusehdoista, työsopimusmalleista ja työsuhteen päättämistilanteita koskevista lomakkeista >>

Muita jäsenetuja

HPL:n jäsenenä yritykset saavat myös tiettyjä palveluja jäsenhinnalla, kuten alennusta hygieniapassitestauksesta, ryhmävakuutuksesta ja Tilaajavastuun Luotettava kumppani -palvelusta. Kysy tarkempia tietoja HPL:n toimistolta.

Lue lisää hygieniapassitestauksesta >>

Toimiston yhteystiedot >>