Työnantaja – näin ohjeistat työntekijöitä matkustamisesta ja omaehtoisesta karanteenista

Viranomaisohjeen mukaan työntekijän tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin, jos hän on 9.8. tai sen jälkeen matkustanut maahan, joka kuuluu matkustusrajoitusten piiriin korkean koronariskin vuoksi.

Karanteenin aikana työntekijä ei voi mennä työpaikalle eikä työnantajalla ole palkanmaksuvelvollisuutta, koska työntekijä on tietoisesti matkustanut maahan, jonka tautitilanne on vakava uhka. Työnantajan tulee kertoa työntekijöilleen viranomaisohjeesta epäselvyyksien välttämiseksi.

Jos työntekijä matkustaa maahan, joka ei kuulu matkustusrajoitusten piiriin, hän voi palata normaalisti työhön matkan jälkeen.

Ohjeistuksemme perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n 8.8. päivittämään viranomaisohjeeseen matkustamisesta ja omaehtoisesta karanteenista, jonka pohjalta EK teki oman linjauksensa.

Luettelo matkustusrajoitusten piirissä olevista maista päivittyy koronatilanteen muuttuessa, joten se kannattaa aina tarkistaa tapauskohtaisesti. Ennen 9.8. tehtyihin matkoihin sovelletaan matkustusaikana voimassa olleita viranomaisohjeita ja -määräyksiä.

Katso matkustusrajoitusten piiriin kuuluvat maat (päivitys 8.8.) >>