Pariutumista voi nopeuttaa

Vuosia sitten autoin kollegaa löytämään elämänsä rakkauden. Kysyin millaista miestä hän etsii. Kollega vastasi, että miehellä tulisi olla henkisesti leveät hartiat ja taisi siinä muutama muukin ominaisuus listaan karttua. Lopuksi hän kuitenkin lisäsi, että jos ei mitään muuta näistä edellisistä, niin ainakin sinkku sekä oikealla asenteella varustettu.

Parinmuodostusta työmarkkinoilla

Työmarkkinoillakin tapahtuu jatkuvasti parin muodostusta – työnantaja ja -tekijä kohtaavat, ihastuvat ja solmivat liiton. Silti jokainen meistä tuntee useamman henkilön, joka on tällä hetkellä vailla työtä. Samalla työnantajat eivät aina löydä sopivaa osaajaa avoinna olevaan työtehtävään. Työ ja tekijä eivät kohtaa. Työllisyyskehitys tuntuukin eriytyvän toimialasta riippuen. Rekrytointihaasteita kohdataan mm. terveydenhuollossa ja sosiaalialalla, rakennusalalla sekä majoitus- ja ravitsemusalalla.

Dynaamisuutta työelämässä riittää, ammateissa vaadittavat taidot muuttuvat kokoajan. Työnantajat eivät aina löydä sopivalla osaamisella varustettua työntekijää. Henkilöstöpalvelualan toimijat ovat mestareita kohtauttamisessa ja kehittämään työntekijän osaamista. Yhdessä julkisen sektorin kanssa hoidamme työnvälityksen tehtävää ja luomme uusia työpaikkoja.

Valmentamalla sydämet saadaan sykkimään samaan tahtiin

Työntekijän ja työnantajan pariutumista voi kiihdyttää ja auttaa monilla tavoilla. Esimerkiksi valmennuksen avulla työnhakijan käsitys omista mahdollisuuksista työmarkkinoilla laajenee. Hän saattaa oivaltaa, että jotkut asiat ovat sellaisia, joista onkin valmis joustamaan, kun saa toisia vielä merkityksellisempiä tilalle.

Valmennamme myös työnantajia huomaamaan kaikkein tärkeimmän: työntekijän asenteen ja arvojen merkityksen. Työsuhde on aina kahden kauppa. Tuo liitto solmitaan yhdessä ja sitä rakennetaan elämällä yhdessä – innostus kumpuaa molemmin puoleisesta arvostuksesta. Kun työntekijän omat arvot kohtaavat työn tavoitteen, on hän valmis antamaan parhaat taitonsa yrityksen käyttöön. Yhteisten ja jaettujen arvojen kautta syntyy myös tapa toimia työyhteisössä, innostus ja sitä kautta menestys.

Asenteen lisäksi myös omia taitojaan voi päivittää. Henkilöstöpalveluala on luonut työnantajien ja työ- ja elinkeinohallinnon kanssa kumppanuusmalleja, joissa työnhakijan ammatillista osaamista kehitetään kouluttamisen avulla. Koulutus räätälöidään alan ja työtehtävän vaatimusten mukaiseksi työnantajaa kuunnellen. Usein osan koulutuksesta maksaa työ- ja elinkeinohallinto. Näissä kumppanuuksissa kaikilla on yhteinen päämäärä – uusien työpaikkojen syntyminen.

Perinteisten ammatillisten kompetenssien lisäksi kovaa osaamista ovat persoonalliset taidot. Työyhteisötaidot, empaattisuus, sosiaalisuus, joustavuus, muutoskyvykkyys ja kyky innostua sekä innostaa ovat liiton onnistumisen edellytyksiä. Persoonallisia taitojakin voi kehittää. Me henkilöstöpalvelualalla olemme onnistuneet silloin, kun työntekijöiden ja työnantajan sydämet sykkivät samaan tahtiin.

Myös kollegaani onnisti – kriteereihin sopiva mies löytyi avullani. Nyt he ovat naimisissa ja heillä on kaksi lasta.

Kirjoittanut Anu Ahokas

Anu Ahokas on Spring House Oy:n toimitusjohtaja. Spring House on StaffPoint konsernin valmennusyhtiö.