Ladataan tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ajankohtaisinfo HPL:n jäsenyrityksille

12.11.2020 klo 14:00 - 15:45

Ajankohtaisinfon asialista

1. Yt-lain muuttaminen, asiantuntija Katja Miettinen, EK (n. klo 14.00 – 14.15)

  • Yt-lain muuttamista valmistelevan työryhmän määräaika on päättynyt. Työryhmän mietintö jäi erimieliseksi. Miten asiaa etenee ja minkälaisia muutoksia yt-lakiin on odotettavissa?

2. Whistle blowing -direktiivin implementointi Suomen lainsäädäntöön, asiantuntija Katja Miettinen, EK (n. klo 14.15 – 14.30)

  •  Whistle blowing- direktiivin tarkoituksena on varmistaa, että ilmoittaja, joka havaitsee työssään EU-oikeuden rikkomuksia, voi ilmoittaa asiasta joutumatta negatiivisten toimenpiteiden kohteeksi. Direktiivi on implementoitava Suomen lainsäädäntöön vuoden 2021 lopussa. Minkälaisia työlainsäädännön muutoksia on odotettavissa ja mitä erityiskysymyksiä vuokratyön osalta nousee esille?

3. Kausityölain muuttaminen, Merru Tuliara, HPL (n. klo 14.30 – 14.45)

  • Kausityölakia ei tällä hetkellä sovelleta vuokratyöhön sisäministeriön ja Migrin tulkintojen vuoksi. Nyt lakia ollaan avaamassa ja vuokratyötä ollaan esittämässä lain soveltamisalan piiriin.

4. Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen perustaminen, johtava asiantuntija Mirja Hannula, EK (n. klo 14.45 – 15.15)

  • OKM ja TEM valmistelevat yhteistyössä työelämän järjestöjen ja aluehallinnon kanssa jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen perustamista siten, että se voi aloittaa toimintansa vuonna 2021. Asia päätettiin syksyn budjettiriihessä ja sitä varten on perustettu valmisteluryhmä, jonka tehtävänä on laatia ehdotus jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen sijoittamispaikasta, henkilöstömäärästä, resursseista sekä vaikutuksista muiden toimijoiden resursseihin sekä keskuksen roolista ja yhteistyöstä/työnjaosta muiden toimijoiden kanssa.
  • HPL:n intressi asiassa on se, että TEM:n hallinnoimat työvoimakoulutuksiin varatut rahat säilyvät jatkossakin työelämälähtöisinä ja vastaavat mahdollisimman hyvin yritysten työvoimatarpeisiin. Lisäksi vaarana on ylimääräisen byrokratian lisääntyminen.

5. Kuntien työllisyyskokeilut, toimitusjohtaja Merru Tuliara, HPL (n. klo 15.15 – 15.30)

  • Lyhyt katsaus vuoden alusta starttaaviin kuntien työllisyyskokeiluihin. TE-toimistojen asiakkaista kuntien työllisyyskokeilujen asiakkaiksi siirtyvät mm. kaikki alle 30-vuotiaat nuoret ja maahanmuuttajataustaiset työnhakijat.

6. Vastuullisuuskampanja yhdessä jäsenyritysten kanssa, viestintäpäällikkö Marinella Ruutu, HPL (n. klo 15.30 – 15.45)

  • HPL jatkaa vuonna 2021 vastuullisuus -teeman esillä pitämistä. Alkuvuonna on suunnitteilla jäsenyritysten kanssa yhdessä toteutettava vastuullisuuskampanja.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä! >>

Ilmoittautuneille toimitetaan osallistumislinkki lähempänä tilaisuutta. Tilaisuus on maksuton.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
12.11.2020
Aika:
14:00 - 15:45

Tapahtumapaikka

Microsoft Teams

Järjestäjä

HPL Järjestäjä
Sähköposti:
toimisto@hpl.fi
Kotisivu:
https://www.hpl.fi