Ladataan tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

Ajankohtaisinfo HPL:n jäsenyrityksille

20.5.2021 klo 14:30 - 16:00

Vapaa

OHJELMA

klo 14.35 Uutta välityömarkkinatoimijaa koskevat suunnitelmat, erityisasiantuntija Patrik Tötterman, työ- ja elinkeinoministeriö (TEM)

Tullin pääjohtaja Hannu Mäkinen on työministeri Tuula Haataisen pyynnöstä tehnyt ehdotuksen osatyökykyisten muita heikomman työllisyyden korjaamiseksi. Mäkinen ehdottaa ratkaisuksi Ruotsin Samhall-yhtiön kaltaista välityömarkkinatoimijaa. Asiakkaina olisivat kaikkein vaikeimmassa asemassa olevat osatyökykyiset ja toimijana olisi esim. valtion liikelaitos, jonka tytäryhtiö hoitaisi liiketoiminnan. Hallitukselta odotetaan kehysriihineuvotteluissa päätöstä siitä, miten asiaa lähdetään viemään eteenpäin.

klo 14.50 Työvoimapolitiikan palvelurakenneuudistus, neuvotteleva virkamies Lari Anttonen, työ- ja elinkeinoministeriö (TEM)

Työllisyyden kuntakokeilut ovat käynnissä ja hallitus on ryhtynyt valmistelemaan työvoimapolitiikan palvelurakenneuudistusta. Miten TEM:ssä kokonaisuudistusta koskevat valmistelut etenevät ja miltä pohjalta uudistusta valmistellaan?

klo 15.20 Aluehallintoviranomaisten (AVI) havaintoja työsuojelutarkastuksista henkilöstöpalvelualalla, lakimies Aki Eriksson, Lounais-Suomen AVI

Työsuojeluviranomaiset ovat tehneet työsuojelutarkastuksia viimevuosina henkilöstöpalveluyrityksiin ja vuokratyöntekijöitä käyttäviin yrityksiin. Mitä näissä tarkastuksissa on käynyt ilmi ja mihin asioihin työsuojeluviranomaiset ovat erityisesti kiinnittäneet huomiota?

klo 15.50 -16.00 Muita ajankohtaisia asioita, toimitusjohtaja Merru Tuliara, HPL

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan 13.5. mennessä  tästä linkistä! >>

Halutessasi voit osallistua vain johonkin tai joihinkin osioihin infosta. Esitysten arvioidut alkamisajat ja kestot löydät yllä olevasta asialistasta.

Ilmoittautuneille toimitetaan osallistumislinkki lähempänä tilaisuutta. Tilaisuus on maksuton.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
20.5.2021
Aika:
14:30 - 16:00
Hinta:
Vapaa

Tapahtumapaikka

Microsoft Teams

Järjestäjä

HPL Järjestäjä
Sähköposti:
toimisto@hpl.fi
Kotisivu:
https://www.hpl.fi