Tulevaisuuden työ – henkilöstöpalveluyrityksen rooli?

20Työ koostuu useasta eri osasta. Sekä työntekijän että työnantajan puolelta on tehtävä monia asioita ennen kuin työ ja siitä saatu palkka ovat konkretiaa. Työ vie ihmisten käytössä olevasta ajasta suuren osan, ja siksi on tärkeää miettiä, miten asioita hoidetaan.

Tutkimukset (mm. Vuokratyöntekijätutkimus 2016) osoittavat, että suuri määrä nuoria päätyy ensimmäiseen työpaikkaansa henkilöstöpalveluyrityksen kautta. Minkälainen kuva työelämästä kokonaisuudessaan muodostuu nuorelle lepää paljolti meidän, alan toimijoiden, harteilla. Oli kyseessä sitten iältään nuori tai vanha työntekijä, kokemus työstä ja työpaikalla saadusta kohtelusta naulautuu usein syvälle sisimpään.

Oletko robotti vai ihminen?

Mielestäni homma lähtee liikkeelle työnantajamielikuvasta. On sekä yrityksen että koko alan kannalta positiivista, että mielikuvat vuokratyöstä ovat parantuneet. Tässä muutoksessa suuri rooli on työnantajamielikuvalla. Mielikuva aina työpaikkailmoituksesta työhaastatteluun tai jatkosta karsiutumiseen saakka. Se, miten nämä kohdat hoidetaan, määrittävät pitkälti yrityksestä syntyvää kokonaiskuvaa.

Mielestäni sillä on paljonkin väliä, käsitteleekö hakemukset automaatti vai ihminen. Tieto siitä, että lähetät hakemuksesi robotille, voi olla ratkaisevaa työpaikkoja haettaessa. Minusta ainakin tuntuisi ihmeelliseltä opetella kirjoittamaan cv:een juuri niitä oikeita sanoja, jotta tulen robotin hyväksymäksi. En kiistä, etteikö tekoälyn hyödyntämisessä olisi myös hyviä puolia, mutta ihminen kaipaa ihmistä ja inhimillisiä kohtaamista ilman ennakkoluuloja ja konemaista luokittelua. Piilevät kyvyt ja mahdollisuudet jäävät huomiotta, jos ihmistä ei kohdata alusta saakka ihmisenä.

Kuka laivaa keinuttaa?

Työllistymisen jälkeenkin on oleellista, miten ihmistä kohdellaan. Se, mitä hakuvaiheessa ja haastattelussa luvataan, pitää vähintäänkin lunastaa. Merkityksellistä on, mikä kuva työntekijälle jää työpaikasta, varsinkin jos kyseessä on työntekijän ensimmäinen työpaikka. Hyvä ruokkii hyvää ja niin edelleen.

Henkilöstöpalveluyritykset työllistävät paljon ihmisiä. On selvää, että meidän alalla toimivien tulee näyttää suuntaa myös työpaikkakulttuurin osalta. Sekä henkilöstöpalvelualan että tulevaisuuden työn tekemisen kannalta on oleellista, mitä mielikuvia työhön liittyy. Mihin suuntaan laiva keikkuu, ketkä laivaa ohjaavat, ja miten työntekijöiden odotukset tulevaisuuden työelämästä täytetään.

Eri sukupolvien käsitykset työelämästä ovat kuin yö ja päivä. Sen vuoksi työpaikkakulttuuriin ja ihmisten kohteluun liittyy valtava muutos, joka on väistämätön.

Uskalla olla muutakin kuin ”se vuokrafirma”

Uskon, että henkilöstöpalveluyrityksillä on kaikki mahdollisuudet ottaa näkyvä rooli työelämän kehittäjinä ja suunnannäyttäjinä. Henkilöstöpalvelualan yritykset ovat tunnetusti ketteriä, innovatiivisia ja halukkaita kehittämään. Siitä kertoo omaa kieltään myös HPL:n näkyvä rooli maakuntauudistuksessa. Kyse on kuitenkin lopulta siitä, kuka uskaltaa ja haluaa olla enemmän kuin ”se joku vuokrafirma”.

Kirjoittanut Joonas Palosaari

Joonas Palosaari on Värväämö Oy:n toimitusjohtaja. Värväämö on rakennusalan työnvälittäjä ja pinttyneiden tapojen tuulettaja.