Epävarmassa maailmantilanteessa henkilöstöpalveluyritysten tuomalle joustavuudelle on kysyntää

Koko toimialan liikevaihto on kasvanut tasaisesti vuoden 2020 kesästä lähtien ja liikevaihto on kivunnut jo merkittävästi koronakriisiä edeltävää aikaa korkeammalle tasolle.

Henkilöstöpalvelualan suhdanteiden ennakoidaan viilenevän hieman. Alan suhdanneodotuksia kuvaavan saldoluvun arvo oli maaliskuussa -6. Henkilökunnan määrän ennakoidaan alalla supistuvan hieman huhtikuussa mutta kääntyvän taas kasvuun alkukesällä. Toimialan myynnin kehityksen ennakoidaan kehittyvän samalla tavalla, eli hieman heikomman huhtikuun jälkeen kasvu jatkuisi taas touko-kesäkuussa.

Henkilöstöpalveluiden liikevaihdon arvo kokonaisuudessaan oli helmikuussa 119,1 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi viime vuoden helmikuuhun nähden 19,7 prosenttia.
Henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihdon arvo oli helmikuussa 99,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi viime vuoden helmikuuhun nähden 19,6 prosenttia. Rekrytointipalveluiden liikevaihdon arvo oli helmikuussa 4,5 miljoonaa euroa, kasvua 35,3 prosenttia.

Ulkoistus- ja alihankintapalveluiden liikevaihtoa helmikuussa kertyi 9,9 miljoonaa euroa, josta kasvua vuoden takaiseen 16,1 prosenttia. Lisäpalveluiden liikevaihtoa helmikuussa tehtiin 5,3 miljoonalla eurolla ja niiden liikevaihto kipusi 18,7 prosenttia korkeammalle tasolle kuin vuotta aiemmin.

Biisoni Group uusi tulokas TOP 20 -listalla

Koko toimialan liikevaihto on kasvanut hyvin tasaisesti vuoden 2020 kesästä lähtien. Liikevaihto on kivunnut jo merkittävästi koronakriisiä edeltävää aikaa korkeammalle tasolle.

Biisoni Group nousi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Henkilöstöpalvelualan TOP 20 -listalle suoraan sijalle 18. Yritys on siis pystynyt kasvamaan vielä koko alaakin nopeammin.
− Liikevaihto kasvoi viime vuonna orgaanisesti 53 prosenttia. Kasvun taustalla on useamman vuoden systemaattinen työ. Viime vuonna investoimme erityisen vahvasti kasvuun ja palkkasimme yli 20 henkilöä lisää hallintoon. Avasimme myös kaksi uutta toimistoa, Biisonin toimitusjohtaja Jukka Illi kertoo.
− Meillä vallitsee tuloksekas ja välittävä tekemisen kulttuuri organisaatiossa. Ylläpidämme teoillamme ja sanoillamme tätä kulttuuria. Meillä viihtyvät parhaiten ihmiset, jotka haluavat kehittyä joka päivä.

Kuluvalle vuodelle Biisoni tavoittelee 40 prosentin kasvua ja sitä vauhtia tällä hetkellä myös mennään. Biisonin suurimmat alat ovat teollisuus sekä toimihenkilötyö. Alat kasvavat yhdessä, sillä teollisuusyrityksen kasvaessa avautuu teollisuuden työntekijöiden paikkojen lisäksi esimerkiksi uusia insinööritehtäviä.

Koronatuet ja alhaiset korot ovat luoneet suotuisan talousympäristön kasvulle

Alan viime vuosien kasvun taustalla isoin vaikutin on Illin näkemyksen mukaan keskuspankkien tukema talousympäristö.
− Yritystoimintoja on koronan aikana tuettu ja samaan aikaan lainaa on saanut edullisilla ehdoilla korkojen ollessa matalia. Nämä yhdessä ovat mahdollistaneet isot investoinnit yrityksille. Koronapandemia aiheutti tuotantovajeen ympäri maailmaa, jonka myötä tuotteille on enemmän kysyntää, kuin mitä pystytään valmistamaan. Kun tätä tuotantovajetta yritetään kuroa umpeen, on seurauksena työvoimapula.

Joustoa epävarmassa maailmantilanteessa

Sota Euroopassa ei ainakaan vielä ole näkynyt Biisonin asiakkaiden työvoimatarpeissa.
− Epävarma maailmantilanne ennemminkin kannustaa yrityksiä käyttämään alamme yritysten palveluita, Illi toteaa.
Kun pidemmän aikavälin näkymät ovat epävarmoja, mutta juuri nyt pitää asioita saada tehtyä, henkilöstöpalvelualan tuoma joustavuus tulee tarpeeseen.

Liikevaihtokatsaus helmikuu 2022>>

 

Lisätietoja:
HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara, puh. 040 562 6466, merru.tuliara@hpl.fi