Työmarkkinatorilla työt ja tekijät kohtaavat

Työmarkkinatori tukee henkilöstöpalveluyritysten liiketoimintaa tarjoamalla niille alustan, jolla omia palveluita voi tehdä tutuksi uusille kohderyhmille.

 Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) jäsenyritykset ovat Työmarkkinatorille merkittävä sidostoimija. Siksi HPL ja KEHA-keskus toteuttivat yhteistyössä Työmarkkinatori-infon, jossa yritykset saivat ajankohtaiskatsauksen uudenlaisen työelämäpalvelun rakentumisesta ja sen kumppaniverkostosta.

Yksi infon vetäjistä, KEHA-keskuksen TE-digihankkeen johtaja Mikko Rantahalme toivoo henkilöstöpalveluyrityksiltä myös näkemyksiä Työmarkkinatorin kehittämiseen.

− Yhdessä voimme määritellä, miten palvelu vastaisi parhaiten yritysten toiveita. Ajatusten vaihto jatkuu kevään kuluessa, Rantahalme lupaa.

Alusta on avoin kaikille toimijoille

Työmarkkinatorista on tällä hetkellä käytössä ensimmäinen kokeiluversio.

− Kokeiluversio monipuolistuu koko ajan, kun lisäämme Työmarkkinatorin toiminnallisuuksia. Samalla keräämme palautetta, mikä toimii ja mikä ei, mitä puuttuu ja mitä tarvitaan lisää, tuotepäällikkö Henriikka Kokkola kuvaa.

Suomessa täysin ainutlaatuinen palvelu pyrkii vastaamaan työmarkkinoiden haasteisiin, joista keskeisin on ns. kohtaanto-ongelma.

− Työmarkkinatori on ikään kuin sateenvarjo, joka yhdistää julkisen ja yksityisen työvälityksen sekä työpaikat ja työntekijät. Palvelu kokoaa myös tietoa valtakunnallisista ja alueellisista työelämäpalveluista ja työmarkkinoista sekä koulutustarjonnasta ja osaamisen kehittämisestä, Rantahalme luettelee.

− Mottonamme on tarjota oikeita palveluita oikean toimijan kautta, oikeille asiakkaille, oikeaan aikaan, Rantahalme kiteyttää.

Kohdennetut palvelut nopeuttavat työnhakua ja rekrytointia

 Koronavirus ravistelee voimakkaasti suomalaista yhteiskuntaa ja työmarkkinoita. Rantahalme uskoo, että kriisin jälkimainingeissa uudenlaisen työelämäpalvelun tarve vain voimistuu.

− On tärkeää, että yritykset, palveluntuottajat ja työnhakijat löytävät työelämäpalvelut yhä nopeammin ja itselleen sopivimman toimijan kautta.

Yritykset voivat myös liittyä Työmarkkinatorin kumppaniverkostoon ja saada näkyvyyttä palveluilleen.

− Työmarkkinatorin kautta palvelut tulevat tutuiksi uusille kohderyhmille. Portaalistamme on myös ohjaus kumppaneidemme verkkosivuille ja he näkyvät tasapuolisesti palvelulistauksissamme ja -nostoissamme.

Työmarkkinatoria rakennetaan vahvasti yhteiskehittämisen periaattein. Kehittämistyössä on mukana jo yli 500 henkilöä. Kokkola ja Rantahalme odottavat jo innolla Työmarkkinatorin vuoden 2020 uudistuksia.

− Kehittämämme rajapinnan avulla työnantajat voivat tuoda avoimet työpaikat Työmarkkinatorille suoraan. Lisäksi laajennamme työelämän trendi- ja tilastotieto-osiota ja edistämme alueellisia seutusivuja, Kokkola esittelee.

− Työmarkkinatorille rakentuu vauhdilla myös ns. palvelukohtaanto, jonka avulla käyttäjät saavat ehdotuksia omaan tilanteeseensa ja tarpeisiinsa sopivista työelämäpalveluista: esimerkiksi lisätyövoimaa tarvitseva organisaatio rekrytointipalveluista, kevytyrittäjyydestä innostunut laskutuspalveluyrityksistä ja rakennusalasta kiinnostunut työturvallisuuskorttikoulutuksesta ja muista  kursseista.

Lisätietoja: