Vastuullinen henkilöstöpalveluala -kampanja (11.1.–21.2.) nostaa esiin henkilöstöpalveluyritysten ansiokasta työtä tulevaisuuden työmarkkinoiden ja oikeudenmukaisemman työelämän rakentajina.

Yhteistyössä jäsenyritystemme kanssa toteutettavan kampanjamme pääteemat ovat yhteiskunnallinen ratkaisija 1.–24.1., työntekijän asialla 25.1.–7.2. ja kehittävä kumppani 8.2.–21.2. Ne ovat myös henkilöstöpalveluyritysten liiketoiminnan kulmakiviä, joissa vastuullisuus konkretisoituu  muun muassa työllisyysasteen nostamisen, työntekijöiden osaamisesta ja hyvinvoinnista huolehtimisen sekä asiakaslähtöisten henkilöstöratkaisujen kautta.

Julkaisemme tuoretta kampanjasisältöä päivittäin tällä sivulla. Seuraa kampanjaa myös somessa (Twitter ja LinkedIn) hastageilla #vastuullinenhenkilöstöpalveluala, #yhteiskunnallinenratkaisija, #työntekijänasialla ja #kehittäväkumppani.

 

 

Työntekijän asialla 25.1.–7.2.

Vuokratyö toimii väylänä työelämään esimerkiksi nuorille ja osatyökykyisille. Moni työnhakija saa vuokratyön kautta työmahdollisuuden, jota ei muuten saisi. Alanvaihtajille vuokratyö tarjoaa arvokasta työkokemusta, joka auttaa eteenpäin uudella uralla. Moni löytää vuokratyön avulla myös vakituisen työpaikan asiakasyrityksestä.

Henkilöstöpalveluyritykset sitoutuvat reiluun ja monimuotoiseen rekrytointiin, ja työehtosopimuksen ja työntekijän osaamistason mukaiseen palkkaan. Yritykset kannustavat myös asiakasyrityksiään rekrytoimaan monimuotoisesti.

Työstä elinvoimaa -tutkimus: enemmistö 55+-ikäisistä haluaa jatkaa työuraansa mahdollisimman pitkään 10 kysymystä ja vastausta vuokratyöstä nuorille Vastuullinen rekrytointi huomioi niin lääkärin kuin asiakkaan tarpeet Työtä kykyjen mukaan – työelämässä tarvitaan kaikkia Ulkomaista työvoimaa tarvitaan kipeästi – eettisyydestä ei silti saa livetä Henkilöstöpalveluyritykset työntekijöiden yhdenvertaisen kohtelun asialla Tavoitteena nolla tapaturmaa Kohti kestäviä työmarkkinoita – ManpowerGroup on vastuullisesti työntekijän asialla Työnhaku: labyrintti, jossa on sata umpikujaa? Hyvän rekrytoinnin muistilista sopii rekrytoinnin työkaluksi erikokoisiin yrityksiin

    #vastuullinenhenkilöstöpalveluala