Vuokratyö pitäisi keksiä, jos sitä ei vielä olisi

Työelämä on muuttunut valtavasti, ja muutoksen vauhti kiihtyy yhä. Digitalisaatio, automatisaatio ja robotisaatio ovat jo arkipäivää, mutta suurin tekninen harppaus on kaiketi vielä edessä.

Kiihtyvä muutos hävittää vanhoja työpaikkoja ja luo uudenlaista työtä. Voimme vain aavistella, mitä tapahtuu työnkuville, työsuhdemuodoille, entiselle osaamiselle ja yritysten osaamistarpeille.

Selvää on ainakin, että entistä harvempi meistä tekee jatkossa samaa työtä koko ikänsä tai työskentelee perinteisessä vakituisessa työsuhteessa. Elinikäinen oppiminen ei tarkoita vain uusien valmiuksien hankkimista entisiin tehtäviin vaan yhä useammin opiskelua kokonaan uuteen ammattiin. Muutos voi pelottaa, mutta samalla on tärkeää nähdä kehityksen hyvät puolet. Muutoksen keskellä olemme kaikki samassa veneessä.

Vuokratyö ja muut henkilöstöpalvelut ovat yleistyneet työn muutoksen mukana. Aluksi vuokratyökin herätti huolta, kun ihanteena oli takavuosien pitkä työsuhde saman työnantajan palveluksessa. Pelot ovat osoittautuneet aiheettomiksi: vuokratyö sopii erinomaisesti monien ihmisten elämäntilanteisiin ja työnantajien tarpeisiin. Henkilöstöpalvelut pitäisi keksiä pikimmiten, jos niitä ei vielä olisi.

Tänä päivänä henkilöstöpalveluala työllistää Suomessakin enemmän kuin monet perinteiset toimialat: joka vuosi 100 000 työntekijää, mikä on 30 000 henkilötyövuotta. Vuokratyö on nopea väylä työhön ja usein myös pysyvään työsuhteeseen. Erilaisten projektien ja määräaikaisten töiden ketjussa juuri henkilöstöpalvelualan yritykset pystyvät tarjoamaan jatkuvuutta niputtamalla töitä isommiksi kokonaisuuksiksi. Asiakasyritykset saavat osaajia akuuttiin tarpeeseen.

Vuokratyötä tarjoavat yritykset ovat erityisen tärkeitä nuorille. Henkilöstöpalveluyritysten Liiton tilastot kertovat, että lähes 50 000 nuorta saa vuosittain työtä henkilöstövuokrauksen kautta. Vuokratyö on monille nuorille ensimmäinen työpaikka. Tämä on erityisen arvokasta, sillä nuorisotyöttömyys on viime aikoinakin kasvanut muun työttömyyden käännyttyä laskuun.

Henkilöstöpalveluala on siis merkittävä työllistäjä ja vastaa moneen tarpeeseen työelämän muuttuessa. Kaiken tämän valossa onkin erikoista ja valitettavaa, että moniin työehtosopimuksiin sisältyy yhä rajoituksia vuokratyövoiman käytöstä. Tällaisia sopimuksia lienee satakunta. Rajoitukset eivät ole tätä päivää ja vielä vähemmän tulevaisuuden työelämää.

Vuokratyö on vakiintunut ja turvallinen työnteon muoto sekä oivallinen rekrytointikanava palvelua käyttäville yrityksille.

Kirjoittanut Eeva-Liisa Inkeroinen

Eeva-Liisa Inkeroinen työskentelee varatoimitusjohtajana Teknologiateollisuus ry:ssä.